[pic=76_1289751166.jpg][pic=76_1289692594.jpg]Heerenveen Flyers won in eigen huis nipt met 5-4 van HYC Herentals. De Friezen hadden wel een overtime nodig om HYC te verslaan. HYC liet zien dat de overwinning op Nijmegen Devils geen incident was. Herentals scoorde na acht seconden al de openingstreffer. Marty Dams, oud-speler van Nijmegen, verraste goalie Wylie Rogers en noteerde daarmee de snelste treffer van dit seizoen. Heerenveen kwam sterk terug en pakte de voorsprong. De Est Titarenko zorgde voor de gelijkmaker en Aaron Wilson gaf in de twaalfde minuut Flyers een 2-1 voorsprong. Beide doelpunten voor Flyers vielen met een Belg in de strafbank.Heerenveen verzuimde echter afstand te nemen van Herentals. De ploeg van Andy Tenbult kwam in de tweede periode sterk terug. Eerst scoorde de halve Nederlander Sven van Buren de 2-2. In de 33e minuut zette Ben Vercammen zijn ploeg zelfs op een 2-3 voorsprong. Flyers kwam laat in de periode langszij dankzij de derde powerplaygoal van de avond. Ditmaal was het Brent Janssen die goalie Kevin van Looveren verschalkte.Matthew Crowell leek in de 53e minuut de nieuwe stunt van Herentals vorm te geven. De Canadees scoorde zijn vierde goal van de North Sea Cup op aangeven van landgenoot Kyle Doucet. In de slotminuut ging het alsnog mis voor Herentals. Paul Vincent scoorde de game-tying goal met nog slechts 53 seconden op de klok.Een straf voor de 41-jarige Tim Vos werd Herentals fataal. Een powerplay in overtime leidt vaak tot een doelpunt. Zo ook op zaterdagavond in Thialf. Titarenko zorgde ervoor dat de twee punten in Friesland bleven. [b]HYC neemt in ieder geval een punt mee terug naar huis. Zondag speelt Herentals thuis tegen Turnhout White Caps. Vooraf wordt de ploeg aan de sponsors voorgesteld.[/b][i]Foto's Kurt Tops / HYC / ThalsFM.[/i]